Léto je tady! Nejlepší tipy na teambuilding aktivity v létě

Léto je tady! Nejlepší tipy na teambuilding aktivity v létě

27. 6. 2024 , foto: istockphoto.com/Kar-Tr
Léto je tady a s ním přicházejí možnosti pro skvělý teambuilding! Chcete-li se vyhnout klasickým kancelářským akcím a raději si užít sluneční paprsky a přírodu, máme pro vás několik skvělých nápadů. Piknik v přírodě, turistika, sportovní den nebo plavba lodí - vybírat můžete z pestré palety aktivit, které váš tým spojí a zanechají nezapomenutelné zážitky. Přečtěte si našeho malého průvodce nejlepšími letními teambuilding aktivitami a pojďte společně zažít letní dobrodružství!

1. Piknik v přírodě

Léto je ideálním obdobím pro to, abyste vyběhli ven, užili si tepla slunečních paprsků a rozkvetlé přírody. Skvělou teambuildingovou aktivitou v létě proto může být piknik v přírodě! Ať už si s kolegy rezervujete letní zahrádku, kde bude k dispozici gril či ohniště vhodné k opékání, nebo si jen tak zajdete do parku, přičemž část občerstvení připraví každý doma, rozhodně vás čeká příjemné dopoledne plné veselých momentů.

2. Turistika 

Pokud patříte mezi odvážlivce, pohyb v přírodě vám dělá radost a víte, že by ho členové vašeho týmu ocenili také, můžete zkusit teambuilding v podobě turistiky. Česko nabízí mnoho krásných turistických tras různých náročností, a proto máte opravdu širokou škálu možností. Ideální bude, pokud se na výběru trasy dohodnete společně se svým týmem, abyste neriskovali, že nechtěně přeceníte fyzické možnosti některého z kolegů. Celodenní turistika však dokáže skvěle pročistit hlavu nejen vám, ale i vašim kolegům. Navíc můžete turistiku příjemně zakončit společným posezením při občerstvení v přírodě.

3. Den ve sportovním duchu

Pokud se zrovna na turistiku necítíte, ale pohyb v přírodě vám přijde jako lákavý nápad, můžete zkusit sportovní den. Stačí, když spolu se svým týmem vyběhnete někam do parku, případně na venkovní hřiště a zahrajete si nějakou nebo hned několik sportovních her dle vašich preferencí. Můžete dokonce uspořádat soutěž, kdy se rozdělíte na týmy, případně jednotlivce, a budete sbírat body. Celkoví výherci pak mohou získat malou odměnu a především nehynoucí slávu. I díky tomu se přirozeně soutěživí kolegové  zapojí s mnohem větší iniciativou. Všechno je jen na vaší kreativitě.

4. Prohlídka historického centra

Máte pocit, že by váš tým sportovní aktivity moc neocenil? Tak zkuste pro změnu něco kulturního a vydejte se společně na historickou prohlídku vašeho města! Častokrát i ta nejběžnější místa skrývají příběhy, o kterých by se nám ani nesnilo, a proto by mohla být tato teambuilding aktivita zábavnou a obohacující pro všechny. Pokud ovšem máte pocit, že vaše město už všichni dobře znáte a nic zajímavého vás tam nečeká, můžete se zkusit vydat na celodenní výlet do některého z historických a kulturních center Česka - například do Českého Krumlova, kde poznáte jeho krásy a zároveň změníte každodenní prostředí.

5. Plavba lodí nebo jízda na kajaku 

Léto a čas strávený u vody jdou přirozeně k sobě. Co kdybyste jako letní teambuilding aktivitu zkusili plavbu lodí? Příjemná atmosféra, dobré jídlo a výlet, který rozhodně nikdo z vašich kolegů nepodniká každý den, by vám mohly umožnit se lépe vzájemně poznat v uvolněné atmosféře. Pokud jste odvážnější a máte mezi kolegy adrenalinové nadšence, můžete jako alternativu plavby lodí zkusit jízdu na kajaku. Dbejte však na výběr dne s příznivým počasím a pečlivě dodržujte všechny pokyny instruktorů.

6. Paintball

Opět letní teambuilding aktivita vhodná tak trochu pro adrenalinové nadšence. Paintball je snadno dostupná a zábavná hra, která se rozhodně hodí do příjemného letního počasí, protože se odehrává venku. Jelikož mohou být paintballové rány i přes ochranné oblečení poměrně silné, raději se předem poraďte s kolegy, zda by o tuto aktivitu skutečně měli zájem. Pokud se však domluvíte, můžete zažít obrovské množství zábavy a zároveň zjistit, který z kolegů bude mít jako první odvahu sestřelit šéfa.

7. Víkend na chatě nebo v kempu 

Pokud se vy ani vaši kolegové nebráníte teambuildingu, který by trval několik dní, můžete zkusit například víkend na chatě nebo v kempu. Společně strávený čas v přírodě vám pomůže vzájemně se poznat. Navíc si můžete letní večery zpříjemnit grilováním či hraním společenských her, při kterých se nudit rozhodně nebudete.

8. Letní kino 

Pokud patříte vy i vaši kolegové mezi pohodáře, kteří upřednostňují klidné večery v příjemné společnosti, můžete společně zajít do letního kina. Během léta bývají promítání skutečně pravidelná a častá, takže výběr toho správného dne a filmu pro vás bude hračkou! Můžete si být jisti, že příjemný film v atmosféře teplé letní noci rozhodně ocení nejeden z vašich kolegů.

Michaela Bobková
Michaela Bobková
michaela.bobkova@personalka.cz

Také by vás mohlo zajímat:

Pracovní pohovor: Jak správně použít řeč těla?
24. 8. 2023

Pracovní pohovor: Jak správně použít řeč těla?

Nový rok, nová kariérní předsevzetí: Najděte ty své!
1. 1. 2024

Nový rok, nová kariérní předsevzetí: Najděte ty své!

Syndrom vyhoření: Co o něm vědět?
19. 2. 2024

Syndrom vyhoření: Co o něm vědět?