Apríl! Co vtipného provést kolegovi v práci?

Apríl! Co vtipného provést kolegovi v práci?

1. 4. 2024 , foto: istockphoto.com/Liudmila Chernetska
Je zde duben, měsíc, se kterým se nám kromě příchodu jara nejčastěji spojují různé fóry a žerty. I když na pracovišti běžně převládá spíš seriózní atmosféra, vnést do práce trochu legrace není vždycky k zahození. Co provést kolegovi v práci jako apríl a nedostat se při tom do průšvihu? Pobavte se na těchto nevinných fórech vhodných i do pracovního prostředí.

Všechno nejlepší!

Vzpomenout si na kolegovy narozeniny je pěkné a ohleduplné gesto. Obzvlášť tehdy, když k tomu připojíme malý dort, balónky a narozeninovou písničku. Co však v případě, kdy kolega ve skutečnosti narozeniny nemá? V tom případě se jedná o velmi povedený námět na žert, jež doporučujeme vyzkoušet především na kolegovi, který se obává trapných situací a nechtěného zraňování pocitů jiných. Sice ho tato gratulace může stát malý moment plný rozpaků a paniky, jeho výraz tváře a dort na konci dne si ale užijí všichni.

Nerozkliknutelné ikony

Technika je dnes součástí téměř každého pracoviště a všichni z nás známe ten nepříjemný pocit, když nás při práci zradí. O to vtipnější ale je způsobit kolegovi tuto technickou zradu záměrně. Všichni máme ve svém počítači určitý systém, podle kterého máme uspořádány všechny naše soubory a ve kterém se nejlépe vyznáme. Co však dělat v situaci, kdy se k těmto souborům prostě neumíme dostat?

To si můžete vyzkoušet přímo na svém kolegovi. Když si váš kolega odběhne například na polední pauzu, udělejte si screenshot jeho aktuální pracovní plochy. Následně všechny soubory a ikonky, které na ní má, přesuňte zcela mimo plochu a nastavte mu na pozadí předem pořízený screenshot. Pak už nezbývá než sledovat reakci vašeho kolegy, který nemůže rozkliknout ani jednu ze svých ikonek.

Nehybná myš 

Dalším žertem spojeným s technikou je nefunkční myš. Co byste dělali, kdybyste svou počítačovou myší mohli standardně klikat, ale nemohli byste se s ní pohnout? To si můžete zkusit, když dostanete chuť něco provést kolegovi v práci.

Pro tento žert úplně stačí, když přelepíte pohybový senzor myši nějakým malým papírkem a budete sledovat pokusy kolegy ji rozhýbat. Doporučujeme na papírek napsat vtipný vzkaz, kterým se nevinně prozradíte a zároveň mu usnadníte pochopit, proč se jeho myš rozhodla nespolupracovat.

Hypermoderní rychlovarná konvice?

Bez ranní kávy si jen málokdo z nás dokáže představit svůj pracovní den. Právě proto je rychlovarná konvice levnou a dnes již téměř nedílnou výbavou každého pracoviště. I když je ovládání rychlovarné konvice každodenní a velmi jednoduchou činností, jak se vaši kolegové asi zachovají, když tento běžný přístroj trochu inovujete?

K tomuto žertíku vám opět jednou stačí papírek s nápisem, my však v tomto případě doporučujeme i dobře skrytou kameru. Na rychlovarnou konvici v kanceláři nebo v kuchyňce nalepte nápis „aktivované hlasové ovládání“ a sledujte reakce vašich kolegů. Pokud zpochybňujete ranní rozespalost svých kolegů, můžete vaši kancelářskou rychlovarnou konvici zaměnit za jiný model, který seženete. Stejný fór lze provést samozřejmě i s kávovarem či kopírkou.

Pozor na pavouka! 

Možná trochu starý a ohraný, ale stále stejně univerzální a efektivní trik. Tento vtip patří mezi nejznámější fóry a žerty právě proto, že ve většině případů skutečně zabírá. Strach z hmyzu je totiž něčím, pro co máme mnozí vzájemné pochopení.

Na tento fór vám stačí černá propiska, špetka uměleckého talentu a malá hra se světlem. Nakreslit můžete pavouka nebo jakýkoli jiný druh obrovského a děsivého hmyzu. Doporučujeme jej ideálně umístit pod stínítko lampy, nebo na toaletní papír, přičemž je třeba jej natočit mírně stranou tak, aby nebylo jasné, že se jedná o kresbu, spíše o odraz nebo stín. Pak už jen stačí sledovat reakce vyděšených kolegů.

To bylo několik našich nevinných tipů na to, co provést kolegům v práci při příležitosti aprílu. U aprílových žertíků si hlavně dávejte pozor na to, abyste nepoškodili firemní majetek, zdraví kolegů a mezilidské vztahy. Malá provokace sice může vaše pracovní vztahy utužit, pozor ale na citlivé stránky vašich kolegů. Příjemnou zábavu!

Michaela Bobková
Michaela Bobková
michaela.bobkova@personalka.cz
Reklama
Jaký je průměrný plat?

Jaký je průměrný plat?

Platí vás dobře? Porovnejte svůj plat s průměrem v oboru a zjistěte, jak na tom doopravdy jste.

Také by vás mohlo zajímat:

Jak poznat, jestli je zaměstnavatel důvěryhodný
29. 1. 2024

Jak poznat, jestli je zaměstnavatel důvěryhodný

Jak se obléct na pracovní pohovor?
4. 12. 2023

Jak se obléct na pracovní pohovor?

Je fotka na životopisu důležitá?
7. 9. 2023

Je fotka na životopisu důležitá?