Vtipné pracovní pozice, které opravdu existují!

Vtipné pracovní pozice, které opravdu existují!

9. 10. 2023 , foto: iStock.com/ABykov
Advokát, účetní, lékař, právník... Máte pocit, že se v průběhu života musíte zaškatulkovat do některého z tradičních povolání? Ve skutečnosti existuje mnoho netradičních pracovních pozic, o jejichž existenci jste rozhodně nikdy neslyšeli. Chtěli byste v práci více využívat vaší trpělivosti, hereckého talentu, adrenalinového nadšení či dokonce lenosti? Podívejte se s námi na vtipná povolání, která skutečně existují, a možná právě mezi nimi najdete práci vašich snů!

Profesionální spáč

Nepatříte mezi ranní ptáčata a vstávání do práce pro vás představuje každodenní utrpení? Potom bude pro vás tou pravou pozice profesionálního spáče. Tato práce je na světě běžnější, než byste čekali, protože si mnohé společnosti zabývající se výrobou matrací najímají lidi, kteří otestují jejich kvalitu a komfort. Rozšíření této pozice najdeme i v hoteliérství, kde si mnozí manažeři najímají lidi k testování komfortu postelí v jednotlivých pokojích.

Opravář plyšových medvídků

Plyšoví medvídci patří mezi celosvětově nejoblíbenější hračky, přičemž si mnozí lidé své medvídky z dětství hlídají a mají k nim vybudované citové pouto. Co však uděláte, když se váš dvacetiletý medvídek začne pomalu rozpadat kvůli postupným známkám opotřebení? Navštívíte přece opraváře plyšových medvídků, který dá vašemu medvídkovi zcela nový kožich a zajistí, že se s ním ani po letech nebudete muset rozloučit.

Čekač

Nikdo nemá rád otravné čekání ve frontě. Koho by bavila hromada zbytečně ztraceného času, sociální úzkost z nedočkavých lidí a v horším případě dokonce konflikt s předbíhajícími se spekulanty? Britové o tom vědí své, a zvláště při speciálních příležitostech, jakými jsou například výprodeje na Black Friday, si najímají profesionální čekače, kteří za ně nekonečnou frontu vystojí a za svou trpělivost pak dostanou finanční odměnu. S tímto fenoménem se můžeme setkat i v USA, kde jsou čekači oblíbení při uvedení nového iPhonu či při snaze získat ty nejlepší lístky na Brodway.

Naříkač

Velmi zvláštní pracovní pozicí rozšířenou především v Číně, některých zemích Afriky, ale i ve Velké Británii je profesionální naříkač. Přesněji řečeno, jedná se o člověka, kterého si rodina a blízcí najímají na pohřby, aby předvedl dostatečně intenzivní smuteční scénu. Nevíme sice, zda jsou hrané slzy na pohřbu opravdu nutné, věříme však, že by tento typ zaměstnance někteří lidé při posledním rozloučení s tchýní ocenili.

Naslouchač veřejného mínění

Tato pozice je nejen poměrně častá, ale také velmi dobře placená. Mnohé společnosti si najímají naslouchače veřejného mínění, jejichž pracovní náplní je sledovat všechny konverzace a publikace o produktech a značce společnosti na sociálních sítích. Díky mapování pozitivních a negativních reakcí tak mají společnosti přehled o tom, v čem oproti konkurenci vynikají a co by měly naopak vylepšit.

Pozorovatel schnutí barvy

Ano, opravdu se můžete živit sledováním schnutí barvy. Je to přesně tak jednoduché, jak to zní. Tito nadšenci do barev tráví svou pracovní dobu natíráním kartonů barvami za účelem pozorovat, jak se jednotlivé textury mísí, jak rychle barvy schnou a do jaké míry barvy po zaschnutí změní své odstíny.

Ochutnávač jídla pro psy

Pokud máte rádi psy a zároveň máte silný žaludek, můžete si zkusit práci ochutnávače psího jídla. Úkol je jasný, vaší prací je ochutnat nové konzervy, granule a ostatní psí produkty a porovnat jejich chuť a strukturu s konkurenčními výrobky a lidským jídlem. Pokud vám záleží na tom, co vašemu domácímu mazlíčkovi servírujete, a patříte mezi nadšence netradičních gurmánských zážitků, možná jste právě objevili práci snů.

Testovač tobogánů

Pro milovníky zábavy a adrenalinu je jako stvořená práce testovače tobogánů. Pokud jste si mysleli, že práce a zábava nejdou dohromady, tato pozice vás přesvědčí o opaku. Dovedete si představit, že je vaší pracovní náplní zjišťovat, na kterém z tobogánů jste se bavili nejvíce? Pro testovače tobogánů to není jen sen, ale způsob živobytí. Jedinou nevýhodou tohoto povolání je fakt, že kromě množství zábavy testujete také bezpečnost tobogánu, což může být v mnoha případech riskantní.

Michaela Bobková
Michaela Bobková
michaela.bobkova@personalka.cz
Reklama
Jaký je průměrný plat?

Jaký je průměrný plat?

Platí vás dobře? Porovnejte svůj plat s průměrem v oboru a zjistěte, jak na tom doopravdy jste.

Také by vás mohlo zajímat:

Osobní rozvoj v práci: Tipy na nejlepší knihy o seberozvoji
25. 1. 2024

Osobní rozvoj v práci: Tipy na nejlepší knihy o seberozvoji

Jak poznat, jestli je zaměstnavatel důvěryhodný
29. 1. 2024

Jak poznat, jestli je zaměstnavatel důvěryhodný

Proč ne já? Nejčastější důvody odmítnutí kandidáta
26. 2. 2024

Proč ne já? Nejčastější důvody odmítnutí kandidáta