Jaké jsou nejlepší teambuilding aktivity v zimě?

Jaké jsou nejlepší teambuilding aktivity v zimě?

11. 1. 2024 , foto: istockphoto.com/petrunjela
Venku stále vládne chladné zimní počasí, které svou atmosféru přenáší na mnohé z nás, čímž u nás někdy převládá stejně chladná a ponurá nálada. Co takhle si zpříjemnit tyto mrazivé dny hřejivými teambuildingovými aktivitami? Podívejte se spolu s námi na nejlepší zimní teambuilding aktivity, díky kterým rozhodně zlepšíte náladu celému týmu!

1.  Bruslení na ledě

Chcete zahřát své kolegy pohybovou zimní aktivitou, při které si užijete spoustu zábavy? Vyzkoušejte bruslení na ledě! I když venku zrovna nevládnou extrémní mínusové teploty a nemáte ve svém okolí zamrzlý rybník, řeku nebo jezero, umělých ledových ploch bývá ve městech stále více, a to hlavně v zimě. A co je nejlepší? Brusle si můžete půjčit přímo na místě, takže nebudou mít problém zúčastnit se ani kolegové, kteří lední brusle nevlastní, případně bruslení nikdy nezkusili. Užijete si tak zábavné odpoledne, při kterém se zahřejete sportem a možná i svařákem.

2.  Společná příprava teplých nápojů

Nic nezahřeje během mrazivých zimních dnů lépe než teplý nápoj. Co si tak s kolegy v práci připravit tradiční zimní nápoje a zpříjemnit si tak společné pracovní dopoledne? Od horké čokolády, přes chai latté až po ovocný grog, nechte se unést zimní atmosférou a udělejte si příjemný pracovní den s těmito sladkými pomocníky.

3.  Týmová lekce vaření

Hledáte teambuildingovou aktivitu, při které se s kolegy skryjete do tepla? A co takhle schovat se do kuchyně? Výbornou teambuilding aktivitou pro zimní odpoledne může být skupinový kurz vaření. Nejenže se s kolegy skvěle zabavíte a posílíte týmového ducha, naučíte se zároveň vařit něco nového a rozhodně neodejdete domů s prázdným žaludkem. Kurzy vaření mívají širokou nabídku jídel z různých kultur, takže budete mít možnost sestavit si s kolegy ideální menu podle chuti.

4.  Degustace vína

Zabavit a zároveň se dobře zahřát můžete i degustací vína. Jedná se o příjemnou celoroční aktivitu, která se obvykle uskutečňuje ve vinných sklepech a jiných uzavřených prostorách, díky čemuž se před zimou schováte bez sebemenších problémů. Při uvolněné atmosféře budete mít zároveň možnost popovídat si s kolegy i o mimopracovních a osobnějších záležitostech.

5.  Kurz ručně dělaných dekorací se zimní tématikou

Chcete-li strávit s kolegy kreativní a zábavné odpoledne, zkuste jako teambuilding zvolit skupinový kurz pro výrobu dekorací, ideálně se zimní tématikou. Vaši kolegové jistě ocení, že se mohou realizovat v nějaké tvůrčí činnosti. Navíc si vytvořenými dekoracemi můžete následně vyzdobit kancelář, zpříjemnit si pracovní prostředí a zároveň si připomínat příjemný společně strávený čas.

6.      Maškarní office day

Zimní období se kromě chladného počasí, Vánoc a lyžování vyznačuje také plesovou sezonou. Pořádá vaše firma ples? Pokud ne, tak to vůbec nevadí! Můžete si totiž vytvořit plesovou náladu přímo v kanceláři, a to tak, že si do práce s kolegy přinesete jednoduché benátské masky. Pro posílení týmového ducha si můžete také společně vyzdobit kancelář, případně pustit do pozadí nějakou plesovou hudbu pro navození té pravé benátské atmosféry.

7.  Vánoční trhy

Co by byla zima bez vánočních trhů? Vánoční trhy jsou výbornou týmovou aktivitou nejen pro vánoční, ale i těsně povánoční období. Procházka vyzdobeným městem, stánky plné voňavých jídel a teplých nápojů zlepší náladu bezpochyby všem. Zároveň získáte skvělou příležitost strávit s kolegy klidné a uvolněné odpoledne, při kterém budete mít možnost se lépe poznat i po více osobní stránce.

8.  Escape room

Únikové hry patří mezi zaručené teambuildingové aktivity, které nikdy nezklamou. Propojení zábavy s logickým myšlením a spoluprací dokážou povzbudit týmového ducha i v tom nejmrazivějším počasí.

9.  Víkendová chalupa

Pokud vašim kolegům nevadí teambuilding aktivita, která by trvala více dní, můžete zkusit zarezervovat chalupu na jednu noc, například o víkendu. Není totiž nic lepšího než se během zimního večera usadit před krb s teplou dekou. Můžete si například zahrát společenské hry nebo deskovky, čímž rozhodně posílíte týmového ducha v zábavné a přátelské atmosféře.

10. Online zimní setkání

Jelikož je stále více pracovních pozic možné vykonávat z domova, je pravděpodobné, že máte kolegy, se kterými se setkáváte velmi vzácně. Nebo jste možná součástí mezinárodního týmu, jehož část vidíte jen online, jelikož se nacházejí v jiné zemi. Co takhle zkusit příjemné zimní posezení, které proběhne online? Můžete si naplánovat společné hraní online her nebo jen příjemnou konverzaci, přičemž si každý vytvoří pohodlí a atmosféru u sebe doma. Tímto způsobem můžete uskutečnit teambuilding kdykoli a posílit tak i tým, který rozděluje vzdálenost.

Michaela Bobková
Michaela Bobková
michaela.bobkova@personalka.cz

Také by vás mohlo zajímat:

Vyšší plat? Návod, jak si požádat o zvýšení platu
16. 11. 2023

Vyšší plat? Návod, jak si požádat o zvýšení platu

Tipy, jak být správným mentorem nováčků
4. 3. 2024

Tipy, jak být správným mentorem nováčků

Všechno nejlepší! Co dát k narozeninám kolegům?
30. 10. 2023

Všechno nejlepší! Co dát k narozeninám kolegům?