10 tipů na vánoční dárky pro kolegy

10 tipů na vánoční dárky pro kolegy

7. 12. 2023 , foto: istockphoto.com/Tigercat_LPG
Vánoce jsou za rohem a spolu s nimi i mnohdy stresující nákupy vánočních dárků. Možná už máte vybraný dárek pro vaše rodiče a objednaný dárek pro děti, co však darujete kolegům v práci? Nezoufejte, protože jsme si pro vás připravili 10 tipů na vánoční dárky pro kolegy, se kterými rozhodně přinesete vánoční jiskru i pod stromeček v kanceláři.

1. Diář pro příští rok

Co by mohlo být pro vašeho kolegu lepším dárkem než nástroj, který mu pomůže zorganizovat všechny jeho povinnosti a meetingy? Jelikož se spolu s Vánocemi pomalu ale jistě blíží také příchod nového roku, rozhodně nešlápnete vedle, když vašemu kolegovi koupíte nový diář. Rozmanitost tvarů, velikostí a motivů se navíc postarají o to, že budete mít širokou možnost výběru ideálního diáře právě pro vašeho kolegu.

2. Novoroční kalendář

Pokud váš kolega preferuje nechávat své povinnosti v kanceláři a mít denní přehled událostí neustále na očích, vhodnou alternativou diáře může být novoroční kalendář. V tomto případě lze kalendář přizpůsobit na míru, například společnými fotkami z teambuildingů.

3. Propiska na míru

Pokud je něco, co se v kanceláři ztrácí nejrychleji, rozhodně jsou to propisky. Originálním a praktickým vánočním dárkem pro kolegu proto může být propiska designována na míru, kde bude jeho jméno, případně nějaký vtipný nápis, který se vám s ním pojí. Díky specifickému vzhledu tohoto dárku zajistíte, že se propiska vašeho kolegy jen tak záhadně neztratí a znovu neobjeví v kanceláři někoho jiného.

4. Výhřevný polštář nebo deka

Studené vánoční večery v lidech obvykle vyvolávají touhu po teple a pohodlí, proto by vaši kolegové mohli ocenit vánoční dárek v podobě výhřevného polštáře či deky. Jestli máte náhodou v kanceláři chladněji, tak se kolegům tento malý pomocník může hodit i pro zpříjemnění času stráveného v práci.

5. Organizér na pracovní stůl

Všichni bychom si přáli mít ve svých věcech lepší pořádek. Někteří toto přání dokonce povýší až na to novoroční. Co takhle to vašemu kolegovi usnadnit koupí praktického organizéru na pracovní stůl? Úplně stačí, když pro začátek zvolíte malý organizér na propisky, lepící papírky a jiné drobné kancelářské pomůcky. Váš kolega rozhodně ocení, že jste mu pomohli dát tento počáteční organizační impuls.

6. Vonná svíčka

Nejedná se sice o nejoriginálnější dárek, rozhodně jím však nešlápnete vedle. Svíčky tvoří nedílnou součást Vánoc a díky možnosti širokého výběru naleznete kromě těch vánočních i jiné svíčky, které jsou více vhodné pro vašeho kolegu. Kromě typu vůně se můžete zaměřit také na vtipné či motivační nápisy, jež na mnoha svíčkách nechybí.

7. Hrnek s vánoční tématikou

Také méně originální dárek, který ovšem nikdy nezklame. Při výběru hrnku pro kolegu můžete zvolit i personalizovaný design s fotografiemi zachycujícími společné vzpomínky s ostatními kolegy, jelikož se však jedná o vánoční dárek, rozhodně se můžete přiklonit také k vtipným či estetickým vánočním motivům.

8. Kafe a cukroví

Nic nenavodí vánoční atmosféru lépe než tradiční vánoční jídlo. Pokud je váš kolega fanouškem jedlých dárků, můžete mu darovat dárkové balení prémiové kávy a různých druhů vánočního cukroví. Místo kávy můžete zvolit také láhev medoviny nebo čajovou kolekci. Vše záleží jen na chutích a preferencích obdarovaného.

9. Klíčenka s nápisem

Není-li ve firmě zvykem dávat si dárky osobně a spolu s kolegy upřednostňujete rozdávání dárků formou tomboly nebo tajného Santu, můžete zkusit menší dárek, jakým je například pěkná klíčenka. Ta může být méně osobní a obsahovat nápisy jako nejlepší kolega, nebo můžete zvolit klíčenku s fotkou pro více osobní podobu dárku.

10. Vánoční dárkový koš

Jste nerozhodní a nepodařilo se vám vybrat si z našich dosavadních tipů na vánoční dárek ten pravý? A co kdybyste je zkusili dát dohromady? Dárkové koše patří mezi oblíbené vánoční dárky právě proto, že do nich můžete dát cokoliv, od domácího cukroví a láhve medoviny až po vánoční hrnek, krém na ruce, vánoční ozdobu či dárkovou poukázku do oblíbeného obchodu vašeho kolegy. Vyberte si několik drobností, které by mohly vašeho kolegu potěšit a esteticky je zabalte dohromady. Můžete si být jisti, že toto mnohonásobné překvapení vykouzlí kolegovi úsměv na tváři.

Michaela Bobková
Michaela Bobková
michaela.bobkova@personalka.cz
Reklama
Jaký je průměrný plat?

Jaký je průměrný plat?

Platí vás dobře? Porovnejte svůj plat s průměrem v oboru a zjistěte, jak na tom doopravdy jste.

Také by vás mohlo zajímat:

Workoholismus: Jak poznáte, že pracujete příliš
4. 7. 2024

Workoholismus: Jak poznáte, že pracujete příliš

Vyšší plat? Návod, jak si požádat o zvýšení platu
16. 11. 2023

Vyšší plat? Návod, jak si požádat o zvýšení platu

Časté otázky na pracovním pohovoru: Jak se na ně připravit
15. 2. 2024

Časté otázky na pracovním pohovoru: Jak se na ně připravit